Thursday, September 4, 2008

TENTANG AKU!....

Apa yer cerita tentang aku....yang pasti...saat ini aku sedang berdukacita kerana "perjalananku" ditangguhkan lagi...mungkin ada hikmah disebalik semua ketentuanNya....aku hanya merancang.. andai ada rezeki aku untuk kesana nanti...InsyaAllah...aku tetap akan sampai...


3.9.08 bersamaan dengan 3 Ramadan 1429H (juga tarikh anniversary Mama Faris)...tarikh aku menduduki exam buat kali yang ke....aku sendiri tak ingat dah berapa kali aku ambik PTK sebenarnya...(sebab terror sangat ..hehehe..tu yang kena ambik banyak kali....soklan susah tahap gaban....aku yang tak sempat study...memang mengelabah...maklum la...hujung minggu aku dok mengadap manik-manik yang nak kena hantar pada 3.9.08 jugak...habis semua benda aku tinggalkan...tapi assingment tetap aku buat...tu dah wajibulghunnah dah....(tapi tak siap2 sebab tak reti)...


Semalam..selepas menghantar tempahan jahitan manik...aku mendapat 3 lagi tempahan...alhamdulillah...dapat je baju terus aku pergi beli manik walaupun tahu manik kat situ agak mahal tapi aku tiada pilihan....yang penting aku enjoy menjahit manik...rasa macam kita dok jahit muka2 org yang kita tak suka...heheheheh...teruk kan aku ni...bulan2 puasa pun tak suka kat org lagi....tak per..nanti aku tinggalkan tabiat ni...


Bulan-bulan puasa ni sedih jugak sebenarnya...sebab aku kena berbuka seorang diri...1 Ramadan sahaja ny best friend (MakNah) berbuka dengan aku...dengan menu special...Nasi Ayam Mata Ayaq....heheheh...malamnya kami berterawih di Masjid Putra...punya la ramai orang sampai nak parking pun susah....dari situ aku jadikan teladan...pergi masjid awal2 untuk dapat parking....


2 Ramadan...aku parking jauh sikit...kononnya2 tek der yang block "buah hati" aku...tapi ader jugak yang block...dengan muka tak manis dan mulut potpet..potpet...dengan ayat "dah tau nak buat 20 rakaat..jangan la block keta orang"..habis je ayat tu..alarm keta tu bunyi..."cet..cet..cet"....rupa-rupanya empunya keta tu belakang aku ja....masyaAllah...punya la aku malu...mintak2 dia tak dengar aku yang aku cakap....tapi mustahil kalau tak dengar....so..malam tadi aku jadikan pengajaran...kalau orang block keta aku...aku akan sabar menunggu tanpa sebarang rungutan....

3 comments:

enon said...

sabar ye tuan rumah, setiap orang ada cabaran masing-masing yang mesti diharungi. enon pun sama...waaaaa (*O*)/

dfar90 @ Wes D'Mengong said...

hehehehehee...walaucamner cabaran dugaan rintangan serta halangan..jgn lah plak jadikan satu alasan utk menjayakan kegagalan, memurkaan kesedihan, mengembirakan putus asa..

Apa yg penting..usaha..tawakal..doa..harus mengiringi dgn kesabaran, kesyukuran serta keinsafan..semuga kita tidak lalai mengingati-Nya & rasul-Nya..

p/s : ..hidup ini ibarat opera..kita pelakon nyer..kita yg melakonkan wataknya..kita yg menjalankan ceritanya..Yg Esa yg melihatnya..menontonnya..dan menilainya... ;)

tuan rumah said...

enon...thanks atas semangat yang diberikan...

bro..cayalah dengan kata2 bro di bulan puasa ni...