Tuesday, October 28, 2008

MAJLIS MAKAN-MAKAN DI RUMAH





Alhamdulillah...pada 27 Oktober 2008...aku n Mak Nah dapat melaksanakan perancangan kami untuk mengadakan sesi makan-makan sambil beramah dengan kengkawan masing-masing..antara menu-menu yang kami masak adalah laksa kedah, bihun soto, bihun goreng, rendang, sambal ikan bilis, sambal sotong, nasi himpit, n kek coklat nescafe....semua masak sendiri tau...tapi yang lawaknya...tengah2 dok masak tu gas pulak habis...masa tu dh pukul 2 pagi...rendang atas dapor...aduss..Esoknya gas plak lambat datang hantar....janji pukul 9.30 datangnya dah pukul 10 lebih..kalau aku n mak nah kuat..memang kitaorg g ambik sendiri gas kat kedai...lepas je gas sampai..apa lagi...aku n mak nah memang kelam kabut la menyambung masakan kitaorg yg terbantut tu maklum la..tetamu pertama nak sampai pukul 12...sms balik bg tau dtg pukul 1 sebab blom abis masak...

Actually mak nah import pembantu khas yang sangat rajin (bertindak tanpa perlu disuruh..aku suka bangat)...bagi meringankan keja-keja kami...memang bagus la...thanks to Wa..Perancangannya memang nak ambil gambar masa tetamu datang untuk buat kenang kenangan tapi sebab dh jadi tuan rumah ni..semuanya tak sempat..

Untuk kekangkawan yang tak sempat dijemput...mohon beribu kemaafan kerana perancangan yang dibuat last minute dan ada yang terlepas pandang...InsyaAllah..andai ada rezeki lagi..sesi makan-makan ini akan dibuat lagi ....

1 comment:

snow said...

tak jemput kmk pun??