Thursday, November 27, 2008

PANGGIL AKU DAHLIA (PAD) - NOOR SURAYA



Pergghhh...setelah puas berpantang akhirnya Kak Su dapat jugak menghabiskan penulisan PAD...aku memang teruja nak baca PAD..sebab aku dh sememangnya jatuh hati dengan penulisan Kak Su sejak aku mula mengenali novel-novel Kak Su sebelum ini...aku pasti novel Kak Su memang tidak akan mengecewakan pembacanya..dengan gaya penulisan yang tersendiri...aduhhh..sukar untuk aku gambarkan...

PAD..memang unik..bukan novel cinta yang biasa kita baca...tapi ianya berlainan sekali...aku tak tau nk komen banyak-banyak tentang PAD tapi apa yang berani aku katakan...tarikan PAD lebih kuat sehingga aku sanggup menutup nota LAW dan menggantikan dengan PAD...aku terus "terperangkap" dengan rumah Teh Timor...terlalu banyak part yang aku suka....tapi paling aku suka bila Wadi jatuh cinta pada Dahlia...Dahlia yang biasa-biasa itu telah membuatkan Wadi tidak tidur malam...tengok Dahlia menguap sahaja membuatkan Wadi jatuh cinta tergolek-golek...betul kata Dahlia dan Wadi...cinta tak perlu diucapkan.....

Tak Perlu Diucapkan...

Di raut wajahmu telahpun kutahu
Dari sinar mata ku telah menduga
Ada rasa yang membara
Ada cinta yang menyala
Tak perlu lagi kau nyatakan

Dari kemesraan yang telah kurasa
Dari tutur kata yang mesra menggoda
Tak dapat ku merahsiakan
Haruskah aku nyatakan
Cintamu telah berbalas

Biar saja tak perlu dinyatakan
Biar saja tak perlu diucapkan
Rahsiamu, rahsiaku bersama
Biar saja tak perlu dinyatakan
Biar saja tak perlu diucapkan
Rahsiamu, rahsiaku bersama, bersama

Kuhulurkan tangan kan ku pimpinimu
Kuluangkan hati isikan cintamu
Dari wajahmu yang ayu
Dari mata mu yang sayu
Tak perlu ucapan itu...

2 comments:

Anonymous said...

akak pun baru abis bc PAD.. suka sngt kat wadi dn dahlia.. suka masa wadi antar faks melahirkan rasa kasih&sayangnya pd dahlia.. romantis sngt!

-norisah a bakar-

tuan rumah said...

tu la...rasanya tak ada lagi yang mcm tu kan...Wadi ni gila2 tapi best la...tambah2 part cemburu dan yang Dahlia kena ada dengan dia 24 jam tu...mmg kelakar..