Monday, January 14, 2013

RAYUAN HAJI

TAHUN INI SEKALI LAGI RAYUAN UNTUK MENUNAIKAN HAJI AKU PANJANGKAN KE TABUNG HAJI. ENTAH DILIHAT ENTAHKAN TIDAK TAPI MENCUBA ITU PASTI AKU LAKSANAKAN. RAYUAN KALI INI BUKAN DARI AYAH TERCINTA TAPI DARI AKU SEBAGAI SEORANG ANAK YANG SENTIASA MENDENGAR RINTIHAN AYAH YANG SERING MEMIKIRKAN ENTAH SEMPAT ATAU TIDAK UNTUK MENJEJAK KAKI KE TANAH SUCI.

AKU MINTA SUPAYA AYAH DAPATKAN LAPORAN DARI DOKTOR PAKAR YANG DIA JUMPA SETIAP BULAN TAPI AYAH KATA KALAU MASIH BELUM REZEKI, ATTACHLAH BERAPA BANYAK LAPORAN TETAP TIDAK AKAN MENJADI REZEKI TAPI AKU KATAKAN PADA AYAH, USAHA ITU PERLU.

KUDRAT KEDUA AYAH DAN MAK TIDAK SEGAGAH DULU LAGI, MAKLUMLAH USIA MAKIN MENINGKAT TAPI MENGIKUT TABUNG HAJI USIA 75 TAHUN BARU DIKIRA WARGA EMAS. WAKTU UMUR ITU, ENTAHKAN KUDRAT YANG BAGAIMANA.

SEBAGAI SEORANG ANAK YANG  INGIN MEMENUHI SETIAP IMPIAN AYAH DAN MAK, AKAN SENTIASA BERDOA SUPAYA KESIHATAN KEDUANYA BAIK SEHINGGALAH KEDUANYA DAPAT MENJEJAKKAN KAKI KE TANAH SUCI BAGI MENUNAIKAN RUKUN ISLAM YANG KE-4.

SETIAP TAHUN AKU MENGAJAK KEDUANYA UNTUK MENUNAIKAN UMRAH SEKIRANYA JEMPUTAN BAGI MENUNAIKAN HAJI MASIH BELUM DITERIMA, TAPI KEDUANYA TELAH MENUNAIKAN UMRAH, JADI SIMPANAN YANG ADA HENDAK DIGUNAKAN BAGI MENUNAIKAN HAJI. ITU IMPIAN KEDUANYA. ANDAI IMPIAN KEDUANYA TIDAK TERCAPAI, ALANGKAH HANCURNYA HATI DAN PERASAAN AKU SEBAGAI SEORANG ANAK..

YA ALLAH, KAU BUKAKANLAH PINTU REZEKIMU UNTUK MENERIMA KAMI SEBAGAI TETAMUMU YA ALLAH....

No comments: